sâmbătă, 20 februarie 2021

Cum să atragi ca angajator tineri din generația Z

 

Articol resurse umane - Cum să atragi ca angajator tineri din generația Z

Această generație, cea a tinerilor născuți după anii ‘90 este complet diferită de cele dinaintea lor. Angajații cu vârste în jur de 40 de ani sau mai mult, respectă regulile mult mai ușor și se conformează procedurilor. Urăsc programul de la 9 la 17, dar nu-și imaginează că lucrurile ar putea fi diferite, urăsc să nu aibă timp pentru ei și pentru familiile lor, dar au cred că lucrurile sunt așa cum ar trebui și au acceptat ideea. Părinții lor i-au învățat că trebuie să lucreze toată ziua și asta fac. Sunt responsabili, angajați ideali și se tem de schimbare.

Aceste tinere talente din generația Z sunt insă diferite. Nu le pasă de reguli, nu se deranjează să se gândească la planul lor de pensionare, majoritatea nici măcar nu își imaginează că ar avea unul, vor să fie celebri pe YouTube sau să lucreze ca nomazi digitali, vor flexibilitate și timp pentru ei înșiși. Ar pleca într-o secundă dacă li s-ar pune restricții. Nu sunt supuși, sunt obișnuiți cu tehnologia și o gestionează cu ușurință, nu se tem să nu aibă bani, sunt geniali, au o stimă de sine imensă și iubesc provocările.

Deci, cum îi putem atrage? Cum se încadrează toate aceste caracteristici în planul de angajare și în contextul pieței muncii? Plasați un anunț online scurt și concis și sperați că îl vor citi - au un nivel de atenție scăzut și de foarte scurtă durată. Fiți deschiși și prietenoși cu ei la interviu și aratați-le că știți despre ce vorbiți, astfel încât să vă respecte. Nu apreciază slăbiciunea și lipsa de informație.

Apoi, la locul de muncă, oferiți-le flexibilitate - permiteți-le să lucreze de acasă sau în timp ce călătoresc, oferiți-le program de lucru flexibil sau un contract bazat pe proiecte, nu-i țineți captivi de la 9 la 17 într-un birou decât dacă își doresc. Oferiți-le provocări constante și găsiți-vă timp să le oferiți feedback pozitiv dacă într-adevăr fac o treabă bună.

Cum îi păstrați - aceasta este cea mai mare provocare. Faceți cele de mai sus și vor rămâne. De asemenea, oferiți-le oportunități constante de a învăța, de a se dezvolta dezvolta și de a arăta ce pot și vor fi ai voștri ... cel puțin pentru o vreme.


Versiune video:


https://youtu.be/BvLYkInnrsg


O zi cu bucurie,

Geo

............................................................................

Cursuri:

Domeniul resurselor umane pentru începători

https://www.udemy.com/course/domeniul-resurselor-umane-pentru-incepatori/?referralCode=4F2B0B2915F9052BA182


Curs resurse umane - Recrutarea și selecția de personal

https://www.udemy.com/course/recrutarea-si-selectia-de-personal/?referralCode=B0363CC8D5A4698683A7


Curs resurse umane - Măsurarea gradului de motivare a angajaților

https://www.udemy.com/course/masurarea-gradului-de-motivare-a-angajatilor/?referralCode=306C6C480147DF8C53AF


Curs resurse umane - Motivarea non-financiară a angajaților

https://www.udemy.com/course/motivarea-non-financiara-a-angajatilor/?referralCode=D4B743F65FC0ADFDBA41


Curs online - Atribuțiile unui manager de resurse umane

https://www.udemy.com/course/curs-online-atributiile-unui-manager-de-resurse-umane/?referralCode=8074095C32F3172D8C24


Abilități de lucru pe calculator pentru femei 50+ ani

https://www.udemy.com/course/abilitati-de-lucru-pe-calculator-pentru-femei-50-ani/?referralCode=8CCDB6D621D8FCC09B93