vineri, 25 decembrie 2020

Ce abilități ar trebui să includă un recrutor în anunțul de angajare

 

Articol resurse umane - Ce abilități ar trebui să includă un recrutor în anunțul de angajare

Abilitățile potrivite în anunțul de angajare pe site-urile pentru locuri de muncă atrag candidații potriviți și vă economisesc mult timp. Imaginați-vă că primiți 500 de CV-uri pentru postul de recepționer atunci când nu menționați limba spaniolă fluentă ca abilitate necesară. Cu o rată de 2 minute pe CV și acest lucru este destul de superficial, v-ar lua peste 4 ore să le citiți pe toate. Dar dacă adăugați abilitățile eliminatorii potrivite în anunț, cum ar fi spaniola fluentă în cazul nostru, ați putea să primiți doar 80 de CV-uri cărora le veți acorda la prima citire mai puțin de o oră din timpul dvs.

Deci, ce abilități adăugați în cele din urmă în anunț?

În primul rând, abilitățile care sunt eliminatorii pentru locul de muncă - limbi străine de exemplu sau abilități IT. Unele pot fi bineînțeles îmbunătățite, dar dacă aveți nevoie de un agent de call center cu limba germană sau un programator Java, nu îi puteți învăța germana sau Java de la zero. Acestea trebuie menționate.

Alte abilități din aceeași categorie - experiență într-un anumit domeniu, cum ar fi salarizarea sau SEO, gestionarea unei platforme specifice pentru testarea de software sau magazinele online. Toate aceste abilități trebuie să fie acolo de la început, nu puteți face training de la zero cu noii angajați pentru că nu este productiv pentru companie.

Aceste ablități sunt întotdeauna testate, fie în timpul interviului telefonic, a interviului față în față sau al testelor online. Sau pur și simplu cerând referințe de la angajatorii anteriori.

Apoi, vorbim despre abilitățile personale soft skills - aici este alegerea recrutorului din experiență sau după cerințele companiei - cele mai multe dintre ele sunt dificil de testat, așa că este posibil să menționați doar câteva pe care le considerați că sunt cele mai importante, dar evitați să adăugați prea multe. Dacă angajați un specialist în salarizare, acesta trebuie să fie organizat și să acorde o atenție deosebită detaliilor pentru a detecta orice greșeli. Dacă angajați un agent de call center, acesta are nevoie de o rezistență puternică la stres. Un agent de vânzări are nevoie de abilități puternice de comunicare.

Aceste abilități pot fi verificate în timpul interviului de către recrutor. Recrutorii cu experiență sunt buni la observarea lor și există întotdeauna și teste specifice dezvoltate de psihologi care pot testa unele dintre ele, cu un anumit grad de acuratețe. Deci, pentru a rezuma, toate abilitățile eliminatorii (limbi străine, IT, experiență într-un anumit domeniu, aplicație sau proces) trebuie să fie prezente pentru a economisi timp și pentru a vă asigura că aplică numai candidații potriviți și din lista abilităților soft doar cele mai important pentru locul de muncă specific.


Versiune video:


https://www.youtube.com/watch?v=qWK_4pcLFSc

O zi cu bucurie,

Geo 

............................................................................

Cursuri:

Domeniul resurselor umane pentru începători

https://www.udemy.com/course/domeniul-resurselor-umane-pentru-incepatori/?referralCode=4F2B0B2915F9052BA182


Curs resurse umane - Recrutarea și selecția de personal

https://www.udemy.com/course/recrutarea-si-selectia-de-personal/?referralCode=B0363CC8D5A4698683A7


Curs resurse umane - Măsurarea gradului de motivare a angajaților

https://www.udemy.com/course/masurarea-gradului-de-motivare-a-angajatilor/?referralCode=306C6C480147DF8C53AF


Curs resurse umane - Motivarea non-financiară a angajaților

https://www.udemy.com/course/motivarea-non-financiara-a-angajatilor/?referralCode=D4B743F65FC0ADFDBA41


Curs online - Atribuțiile unui manager de resurse umane

https://www.udemy.com/course/curs-online-atributiile-unui-manager-de-resurse-umane/?referralCode=8074095C32F3172D8C24


Abilități de lucru pe calculator pentru femei 50+ ani

https://www.udemy.com/course/abilitati-de-lucru-pe-calculator-pentru-femei-50-ani/?referralCode=8CCDB6D621D8FCC09B93