luni, 28 decembrie 2020

Ce abilități profesionale vor fi la mare căutare în 2021

 

Articol resurse umane - Ce abilități profesionale vor fi la mare căutare în 2021

Voi începe cu abilitățile soft skills. Evident, munca la distanță va continua. Și nu neapărat ca o nevoie, ci ca o cerere din partea angajaților. Din ce în ce mai mulți își dau seama de beneficii și a ajuns să le placă să lucreze de acasă. Liniștea propriului birou, spre deosebire de un spațiu deschis ocupat și zgomotos cu alte 100 de persoane, plăcerea dulce de a lucra în pijamale și papuci, posibilitatea de a economisi minim 2 ore de deplasări enervante și consumatoare de timp spre serviciu în timp ce acese ore ar putea fi folosite pentru hobby-uri personale, bani economisiți pe catering și transport. Poate că a fost o provocare la început, dar angajații au ajuns să o iubească. Cu toate acestea, pentru companie, toate acestea vin cu provocarea constantă a productivității. Angajatul își face cu adevărat treaba? Majoritatea da. Oamenii au fost instruiți și educați să o facă.

Și abilitățile de care au nevoie pentru a fi eficienți sunt cele de organizare și prioritizare, deoarece acasă orice te distrage cu ușurință, abilități excelente de luare a deciziilor, atenție la detalii, abilități sporite de comunicare, deoarece lipsa unei comunicări față în față poate distruge eficiența transmiterii mesajului - abilități excelente de scris și abilitatea de a se exprimă cu ușurință în fața unui computer, de a se face auzit și înțeles.

În ceea ce privește alte abilități, abilitățile lingvistice pot fi utile, deoarece este posibil ca, lucrând de la distanță,  să aveți nevoie să începeți să comunicați cu oameni din din alte țări, poate să primiți sarcini noi, astfel încât a comunica cu ușurință cu persoane străine poate deveni un avantaj important.

Apoi, în mod evident, dezvoltarea abilităților IT este esențială. Va trebui să vă ocupați cu ușurință de apelurile de conferință, să vă întrețineți propriul laptop, uneori, să faceți câteva depanări minore, să învățați despre VPN, conexiuni, setări de securitate. Deci, dacă nu ați stăpânit deja acest lucru, este posibil să fie necesar. Cei cărora nu le-au plăcut atât de mult computerele vor fi nevoiți să se împrietenească cu ele mai devreme sau mai târziu. Apoi, abilități de raportare. Managerii pot începe să solicite mai multe rapoarte de activitate, deoarece nu se află în același birou cu angajații pentru a le monitoriza activitatea zilnic. Vor fi necesare abilități eficiente de raportare. La fel abilitățile de prezentare. O întâlnire față în față se va transforma acum într-o prezentare, astfel încât joggingul cu slide-uri in PowrPoint va trebui să fie stăpânit.

Versiune video:


https://youtu.be/QFDiZRISiuA

O zi cu bucurie,

Geo 

............................................................................

Cursuri:

Domeniul resurselor umane pentru începători

https://www.udemy.com/course/domeniul-resurselor-umane-pentru-incepatori/?referralCode=4F2B0B2915F9052BA182


Curs resurse umane - Recrutarea și selecția de personal

https://www.udemy.com/course/recrutarea-si-selectia-de-personal/?referralCode=B0363CC8D5A4698683A7


Curs resurse umane - Măsurarea gradului de motivare a angajaților

https://www.udemy.com/course/masurarea-gradului-de-motivare-a-angajatilor/?referralCode=306C6C480147DF8C53AF


Curs resurse umane - Motivarea non-financiară a angajaților

https://www.udemy.com/course/motivarea-non-financiara-a-angajatilor/?referralCode=D4B743F65FC0ADFDBA41


Curs online - Atribuțiile unui manager de resurse umane

https://www.udemy.com/course/curs-online-atributiile-unui-manager-de-resurse-umane/?referralCode=8074095C32F3172D8C24


Abilități de lucru pe calculator pentru femei 50+ ani

https://www.udemy.com/course/abilitati-de-lucru-pe-calculator-pentru-femei-50-ani/?referralCode=8CCDB6D621D8FCC09B93