duminică, 7 martie 2021

Curriculum vitae (CV) - Ce greșeli majore trebuie să evitați să faceți în redactarea lui

 

Articol resurse umane - Ce greșeli majore trebuie să evitați să faceți în Curriculum vitae (CV)

1. Să folosiți același CV pentru toate posturile la care aplicați - încercați să adaptați CV-ul la funcție și companie, încercând să subliniați acele elemente care sunt prezente în anunțul de angajare. Dacă aplicați la un post de resurse umane bazat pe salarizare, nu menționați tot ceea ce ați făcut în recrutare și selecție. Doar amintiți de recrutare într-un singur rând și atât. Recrutorul va dori să afle mai multe despre experiența dvs. în materie de salarizare, deci oferiți  cât mai multe detalii posibil. Dacă poziția este de trainer, nu scrieți tot ce ați făcut pe salarizare. Așadar, concentrați-vă pe poziția dorită și oferiți cât mai multe detalii pe care le puteți găsi legat de aceasta, nu de tot ceea ce ați lucrat în urmă cu 10 ani pe când erați student.

2. Să vă evaluați greșit abilitățile - amintiți-vă de faptul că toate abilitățile pe care le scrieți în CV vor fi cel mai probabil testate dacă sunt legate de poziție, deci scrieți nivelul corect la care vă aflați. Dacă știați Java în urmă cu 7 ani, dar nu ați lucrat în programare Java de atunci, cel mai probabil nu mai sunteți la nivelul avansat în ceea ce privește această competență. La fel și cu limbile străine. Nu uitați – franceză nivel avansat înseamnă că puteți comunica cu ușurință verbal și în scris cu un francez nativ. A putea înțelege un articol în franceză nu înseamnă franceză avansată.

3. Să trimiteți unui document imens de 10 pagini cu tot ceea ce ați făcut vreodată în carieră, toate cursurile, premiile și proiectele. Asta nu arată cât de grozav sunteți. Dimpotriva. Arată că nu sunteți capabili să faceți o sinteză a experienței pe care o aveți, a ceea ce este relevant pentru job. Niciun recrutor nu se va obosi să citească un astfel de CV. Amintiți-vă că este posibil să mai aibă alte câteva sute. Trimiterea prea multor informații poate face ca recrutorul să omită detalii importante.

4. Să trimiteți prea puține informații - doar o pagină scurtă sau doar 1-2 rânduri pe fiecare lucrare sau proiect pe care l-ați făcut. Amintiți-vă, adaptați CV-ul la locul de muncă, la anunțul de angajare. Menționați informațiile care nu sunt relevante în doar 1-2 rânduri și oferiți cât mai multe detalii despre ceea ce este relevant.

5. Să adăugați informații care nu sunt adevărate sau care nu mai sunt adevărate. Informațiile pot și vor fi verificate, inclusiv verificarea referințelor la angajatorii dvs. anteriori. Fiți sinceri indiferent de situație.

6. Să adăugați detalii care nu pot fi dovedite - cum ar fi unele cursuri pentru care nu aveți o diplomă sau nici o modalitate de a dovedi că le-ați făcut. Va fi neplăcut dacă recrutorul solicită o certificare și nu o puteți oferi.

7. Să trimiteți un CV neactualizat - va fi jenant să spuneți recrutorului că mai aveți câteva detalii de adăugat, dar ați uitat să le scrieți înainte de a trimite CV-ul. Aceasta arată superficialitate și lipsă de atenție la detalii. Eventual indiferență fașă de post, companie și interlocutor. Nu cred că asta vă doriți să arătați. Verificați întotdeauna fișierele pe care le trimiteți!


Versiune video:



https://youtu.be/hJ7CFKFcebM

O zi cu bucurie,

Geo

............................................................................

Cursuri:

Domeniul resurselor umane pentru începători

https://www.udemy.com/course/domeniul-resurselor-umane-pentru-incepatori/?referralCode=4F2B0B2915F9052BA182


Curs resurse umane - Recrutarea și selecția de personal

https://www.udemy.com/course/recrutarea-si-selectia-de-personal/?referralCode=B0363CC8D5A4698683A7


Curs resurse umane - Măsurarea gradului de motivare a angajaților

https://www.udemy.com/course/masurarea-gradului-de-motivare-a-angajatilor/?referralCode=306C6C480147DF8C53AF


Curs resurse umane - Motivarea non-financiară a angajaților

https://www.udemy.com/course/motivarea-non-financiara-a-angajatilor/?referralCode=D4B743F65FC0ADFDBA41


Curs online - Atribuțiile unui manager de resurse umane

https://www.udemy.com/course/curs-online-atributiile-unui-manager-de-resurse-umane/?referralCode=8074095C32F3172D8C24


Abilități de lucru pe calculator pentru femei 50+ ani

https://www.udemy.com/course/abilitati-de-lucru-pe-calculator-pentru-femei-50-ani/?referralCode=8CCDB6D621D8FCC09B93